چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
 

اخبار

نخستین اسکله شناور بتنی مسافری در بندر کنارک چابهار به بهره برداری رسید

نخستین اسکله شناور بتنی مسافری در بندر کنارک چابهار به بهره برداری رسید
مدیر کل تامین و نگهداری تجهیزات از ساخت نخستین اسکله شناور بتنی مسافری به دست متخصصین داخلی با حمایت سازمان بنادر و دریانوردی و بهره برداری از آن در بندر کنارک چابهار خبر داد.

عبدالکریم رزازان در این‌باره توضیح داد : اسکله مذکور دارای ماهیت کاملا بومی  و محصول دانش آموختگان نخبه ایرانی بوده که مطالعات و طراحی آن از سال 1392 در راستای منویات مقام معظم رهبری و تحقق امر اقتصاد مقاومتی و با هدف ساماندهی بنادر در نقاط محروم و تقویت توان تولید کنندگان داخلی توسط مدیر عامل محترم سازمان و نیز مسئولین استانی به بهره برداری رسید.

وی اضافه کرد : این سازه شناور تماما در داخل کشور طراحی و ساخته شده و فن آوری بومی آن توان رقابت با محصولات خارجی را داشته و از نظر فنی و اقتصادی توجیه پذیر است. لذا این فن آوری بومی علاوه بر تامین نیاز داخلی در بخش ساماندهی بنادر و جزایر کشور و رونق گردشگری توانایی صدور به کشورهای منطقه بوی‍ژه کشورهای حاشیه خلیج فارس را دارد.

رزازان در تشریح مشخصات فنی اسکله شناور گفت : این اسکله شناور بتنی در بندر کنارک و در شرایط دریای آزاد ( بیرون از حوضچه آرامش ) نصب و راه اندازی شده و در نوع خود از نظر فنی منحصر بفرد به شمار می رود. ساختار اصلی این اسکله شناور از نوع بتنی مقاوم به خوردگی در شرایط حاد اقلیمی( رطوبت نسبی بالا) منطقه طراحی شده است. طول مفید پهلوگیری 32 متر ، عرض 4 متر و امنیت و سهولت تردد مسافران  بویژه سالمندان ، بانوان و کودکان را فراهم می آورد.

به گفته رزازان، دو دستگاه پل دسترسی با طراحی ویژه نیز جهت تردد مسافران ورودی و خروجی در نظر گرفته شده است که با رعایت استانداردهای جهانی ، حد اکثر شیب مجاز را در شرایط جزر فراهم می کند . اتصال پل ها به فوندانسیون خشکی از نوع لولایی بوده که کاربری اسکله را در ترازهای گوناگون جزر و مدی مهیا میکند.

وی گفت : بار گذاری مجاز بر روی اسکله و پل های دسترسی 500 کیلوگرم بر متر مربع دیده شده است به عبارتی  برای سطح عرشه 128 متر مربعی اسکله می توان حداکثر بار زنده 64 تن را بر سازه شناور اعمال کرد. با عنایت به کاربری مسافری اسکله مذکور ضریب ایمنی و طراحی بالایی برخوردار است.

بر اساس این گزارش از ویژگی‌های مهم دیگر اسکله شناور بتنی مذکور می‌توان به بیشترین دوام ، ماندگاری طولانی ، پایداری و تعادل شناور همچنین پایین بودن هزینه های نگهداری و تعمیرات نسبت به نمونه های مشابه فولادی و یا پلی اتیلنی اشاره کرد.

قابل ذکر است که ارزش اسکله شناور مذکور 10 میلیارد ریال است.

۲۸ بهمن ۱۳۹۳ ۰۸:۵۳
مرکز روابط عمومی |
تعداد بازدید : ۴,۴۶۷

ارسال نظرات

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید